Yrityksille


“Menestyvän yrityksen valtti on osaava henkilöstö, joka toimii tehokkaasti, laadukkaasti ja nauttii tekemisestään. Tiedämme sen, sillä olemme juuri tällaisten yritysten kanssa tekemisissä päivittäin.”


Tehokas toteutus - yksilöllinen palvelu

Tarjoamme asiakasyrityksillemme joustavia ja ammattimaisia henkilöstöratkaisuja henkilöstövuokrauksen ja rekrytointien saralla. Valttejamme ovat ketteryys, asiakaslähtöisyys sekä aito lämminhenkisyys asiakasyrityksiämme palvellessamme. Kauttamme löydetään osaajat sekä suorittaviin tehtäviin että asiantuntijatasolle.

Henkilöstövuokraus

Henkilöstövuokraus on luonteva tapa saada joustavasti tekijöitä tehtäviin, joihin yrityksen ei ole mahdollista palkata omaa henkilöstöä. Henkilöstövuokrauksen myötä tekijälle karttuu osaamista ja kokemusta monipuolisesti erilaisista työtehtävistä ja –yhteisöistä. Henkilöstövuokraus myös tukee työllisyyttä – ilman tätä mahdollisuutta moni työ jäisi tekemättä. Toimeksiannot henkilöstövuokrauksessa vaihtelevat muutaman päivän tuurauksista vuosien projektiluontoisiin tehtäviin.

Rekrytoinnit

Rekrytoinneissa keskitymme asiakasyrityksemme toiveisiin ja tarpeisiin yksityiskohtaisesti. Pohdimme yhdessä yrityksen kanssa ominaisuuksia, joiden avulla valittu henkilö menestyy tehtävässä halutulla tavalla. Meille on erityisen tärkeää, että lopputulos on paras mahdollinen niin yrityksen kuin tehtävään valitun henkilönkin kannalta.

Halutessaan yritys voi rekrytoida tekijän vuokrausajan jälkeen, mikä antaa sekä yritykselle että tekijälle mahdollisuuden tarkastella toisiaan riskittömästi vuokratyösuhteen aikana. Henkilöstövuokrauksen päättyessä tekijä ja yritys tuntevat jo toisensa ja voivat luottavaisin mielin suunnata yhteistyötään entistä pidemmälle.

Soveltuvuusarvioinnit

Suorarekrytoinneissa suoritamme asiakkaan toiveesta soveltuvuusarviointeja kirjallisine lausuntoineen erikseen sovitun yhteistyökumppanimme kautta. Soveltuvuusarvioinnin laajuus ja kustannus riippuvat rekrytoitavan työntekijän toimenkuvasta. Näistä sovitaan erikseen asiakaskohtaisesti.

Soveltuvuusarvioinnit voivat sisältää mm. työpersoonallisuutta, motivaatiota, erilaisia verbaalisia ja matemaattista ajattelua mittaavia kykytestejä sekä psykologisia arviointeja.

Soveltuvuusarvioinnin on tarkoitus olla tukena rekrytointipäätöksessä prosessin loppuvaiheessa.


"Olipa kyseessä sitten henkilöstövuokraus tai rekrytointi, olemme yhteydessä sekä asiakasyritykseen että työntekijään myös työsuhteen aloittamisen jälkeen.

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä vallitsevaan henkilöstötilanteeseen."


Etsitkö osaavaa henkilöstöä?

Ota meihin yhteyttä ja kerro kuinka voimme auttaa!