Yhteiset arvot luovat hyvän tiimityön perustukset

29.11.2018

Valtin arvoja ovat luotettavuus, asiakaslähtöisyys ja positiivisuus. Nämä ovat toimintaamme ohjaavia perustavanlaatuisia asioita, joiden varaan haluamme yritystoimintaamme rakentaa. Näiden lisäksi ns. hiljaisesti sovittuina arvoina toiminnassamme ovat näkyvillä perhearvot ja hyväntekeväisyys. Olemmekin miettineet, että sopivana ajankohtana meidän tulee muodostaa arvomme hieman uudella tavalla ja sisällyttää niihin näkyville myös nämä meille tärkeät asiat.

Joka vuosi haluamme Valtissa tehdä jotakin hyvää toimialamme ulkopuolella. Tänä vuonna päätimme, että järjestämme hyväntekeväisyystempauksemme Tampereen Hope ry:lle (https://hopeyhdistys.fi). Olimme Hopeen yhteydessä ja saimme viestiä, että tähän aikaan vuodesta olisi tarvetta joulukoristeille. Lähdimme ideoimaan projektia ja toteutimme homman niin, että kävimme kiertämässä yrityksiä Klingendahlissa ja jaoimme niihin tiedotteen, jossa kerroimme tulevamme noutamaan mahdolliset joulukoristelahjoitukset tiettynä ajankohtana myöhemmin. Kun sitten viikon päästä palasimme joulukoristeita noutamaan, olivat osallistuvat yritykset todella innoissaan! He saivat lahjoittaa hyvään tarkoitukseen ja olla mukana tukemassa pirkanmaalaisten perheiden hyvinvointia. Pidimme Valtin ”Lapset mukaan töihin” -päivän tuona keräyspäivänä, ja olikin ihan huippua, kun saimme laajennetun Valtti-tiimimme seurassa kiertää yrityksiä.

 

Ensimmäinen keräyspaikka Lymed Oy ja koko Valtin keräystiimi kasassa!

 

Väliaikakuva keräyssaaliista, eli tässä ei vielä edes kaikki! Kuva lopullisesta kasasta unohtui tietenkin ottaa…

 

Lahjoituksia kertyi aimo kasa! Jes! Maanantaiaamuna 19.11.2018 pakkasimme sekä käynnistimme automme ja karautimme Hopen Lielahden toimipisteelle joulukoristeinemme. Noora Hopelta toivotti meidät tervetulleiksi ja esitteli meille Hopen toimintaa. Yllätyimme kaikki siitä, miten valtavan laajaa ja arvokasta työtä Hopella tehdään. Elämässähän ei aina mene kaikki suunnitelmien mukaan, ja sellaisia tilanteita varten Hopelta saa lähes kaiken tarvitsemansa lakanoista leluihin ja kengistä kalsareihin. Tässä Hope-projektissa päätimme joulukoristekeräyksen lisäksi lahjoittaa Hopelle työaikaamme, joten vietimmekin kyseisen maanantaipäivän siis heillä lajittelemassa ja hyllyttämässä lahjoituksia. Oli ihanaa nähdä, miten paljon lahjoituksia sateli päivän aikana ja toisaalta myös oli upeaa nähdä se, miten lahjoitukset konkreettisesti päätyivät suoraan niitä tarvitseville ihmisille. Kiitos Hopelle, että otitte meidät niin ystävällisesti vastaan ja perehdytitte toimintaanne! Toivottavasti meistä oli apua!?

 

On todellinen siunaus, että saa työskennellä tällaisen tiimin kanssa. Kun me kaikki jaamme samankaltaiset arvot siitä, mikä elämässä lopulta merkitsee, on helppoa ideoida erilaisia projekteja. Olemme tietenkin liikeyritys ja toimitusjohtajana vastaan siitä, että toimintamme on myös liiketaloudellisesti kannattavaa. En ole kuitenkaan vielä törmännyt siihen, että hyväntekeväisyys meidän mittakaavassamme ja liiketoiminta sulkisivat toisiaan pois. Päinvastoin uskon siihen, että hyväntekeväisyyden harjoittamisella on positiivisia vaikutuksia liiketoimintaan kokonaisuutena. Se ei välttämättä ole suoraan mitattavaa, mutta täytyykö kaiken aina olla?

 

Annetaan hyvän kiertää.

 

Talvisin terveisin,

 

Laura