Vuodesta 2019 uudelle vuosikymmenelle

2.1.2020

Uuden vuosikymmenen ensimmäiset hetket ovat käsillä. 2020 tekee tuloaan ja on jännittävää miettiä, mitä se meille itse kullekin tuo tullessaan. Toisaalta on mukava pysähtyä hieman pohtimaan, mitä viimeinen vuosi toi mukanaan – koko vuosikymmenen historiikkia ei ehkä tässä yhteydessä ole tarvetta raapustaa. ?

Valtin vuosi 2019 oli muutoksen vuosi. Sen varrella tapahtui paljon hienoja juttuja, mutta toisaalta myös asioita, jotka laittoivat miettimään, että mitä ne oikein tarkoittavat.

Maaliskuussa yksi aivan mahtava etappi saavutettiin, kun järjestimme Valttia Työnhakuun -tapahtuman Ideaparkissa. Tapahtuman tarkoituksena oli saada yhdistettyä töitä ja tekijöitä ja tuon tapahtuman kautta saimmekin aikaan paljon uusia kohtaamisia. Tapahtuma oli mielestäni erinomainen osoitus siitä, miten hyvällä suunnittelulla ja tiimityöllä voidaan saavuttaa pienelläkin porukalla jotain hyvin merkityksellistä. Järjestämme vastaavan työnhakutapahtuman jälleen maaliskuussa 2020, joten siitähän alkaa tulla jo perinne, aivan kuten toivoimme!

 

Huhtikuun alussa Valtista tuli osa suurempaa kokonaisuutta, kun yhdistyimme StaffPoint-konserniin. Tämä oli henkilökunnallemme ja osalle asiakasyrityksistäkin hieman arveluttava asia. Uusi ja tuntematon useimmiten aiheuttaa epäilyksiä ja pelkoja, ja se on aivan normaalia. Alkukesä toimistollamme menikin hieman muutokseen totutellessa ja haistellessa uusia tuulia, mutta kesän aikana ja varsinkin kesän jälkeen pääsimme toden teolla takaisin vauhtiin. Huomasimme, että yhdistyminen suurempaan yhtiöön ei tarkoittanutkaan mitään kovin dramaattista, vaan itse asiassa olemme päässeet osaksi yhä isompaa perhettä ja tutustuneet hienoon yritykseen ja hienoihin, uusiin ihmisiin. Ja pääsimme muuttamaan myös uusiin, aivan ihaniin toimitiloihin Keskustorille, jonne saamme myös StaffPointin Tampereen toimiston kanssamme vuoden 2020 helmi-maaliskuulla. Klingendahlissa oli mukava työskennellä, mutta oli hienoa ottaa askel uuteen ja olemmekin viihtyneet Keskustorilla oikein hyvin.

Tiimimme oli muun muassa erilaisten vapaiden takia aika pieni koko syksyn, mutta saimme silti aikaan jotain aivan historiallista! Teimme nimittäin liikevaihtoennätyksemme kahtena kuukautena peräkkäin; sekä loka- että marraskuussa! Mielestäni tässä korostui se, että kun henkilöstö on sitoutunutta ja aidosti haluaa tehdä parhaansa yhteisen tavoitteen eteen, tämä voi johtaa mahtavaan itsensä ylittämiseen. Jotenkin tämä on sellainen asia, mikä pitäisi yhä useammassa yrityksessä ottaa ihan oikeasti tosissaan. Henkilöstössä on valtava potentiaali, kun sen saa puhkeamaan kukkaan.

Olen aina ollut sitä mieltä, että olennaiseen keskittyminen kaipaa välillä rinnalleen jotain aivan muuta. Siksi syksylläkin halusimme muun muassa jatkaa hyväntekeväisyystempauksiamme. Marraskuussa kävimme parin vuoden tauon jälkeen laulamassa ja pelaamassa vanhusten kanssa Palvelutalo Koivupirtissä. Oli jälleen todella koskettavaa päästä tarttumaan hetkeen, kun ei ole kiire mihinkään. Joskus kaipaisin enemmänkin vastaavanlaisia pysähdyksiä arjen pyörityksen keskellä.

Marras- ja joulukuussa meillä kävi myötätuntoisen itsensä johtamisen asiantuntija Jenni Demus pitämässä work shopeja. Opettelimme yhdessä esimerkiksi, miten jokainen niin työ- kuin kotiyhteisössä vastaa omasta itsestään ja tunteistaan sekä miten voimme tuntea myötätuntoa toisiamme kohtaan myös konfliktitilanteissa. Saimme work shopeihin mukaan myös tulevia työkavereitamme StaffPointin Tampereen toimistolta. Oli tosi kiva päästä tutustumaan tarkemmin heihin ja ennen kaikkea oppia jokainen itsestämme hieman lisää.

 

Vuonna 2020 meillä on jälleen suuret tavoitteet yrityksenä kasvamiselle. Valtti jatkaa omana brändinään ja tarkoituksemme on laajentaa Valttia myös Keski-Suomen suuntaan. Itse asiassa ensimmäiset työntekijät ovat jo aloittaneetkin työnsä Jyväskylän seudulla, joten tästä on hyvä jatkaa! Hyvällä ja sitoutuneella tiimillä uskon, että meillä on kaikki edellytykset jälleen saavuttaa hienot tulokset. On todella jännittävää nähdä, mitä kaikkea ehdimme saada aikaan vuonna 2020 ja millaista on kirjoittaa vuosiyhteenvetoa vuoden päästä. ?

 

Uutta vuotta 2020 innolla odottaen ja kaikille menestystä ja onnea toivottaen,

Laura