Valtti mukana Walk for Jobs tapahtumassa

28.9.2018

Perjantaina 14.9. saimme hieman vaihtelua normaaliin toimistoarkeen, kun pakkasimme ständikamat autoon ja suuntasimme kohti Pyynikin urheilukenttää. Valtti on osallistunut TE-keskuksen järjestämään Walk for Jobs -tapahtumaan jokaisena vuonna. Tänä vuonna lähdimme tapahtumaan Lauran, Piian ja itseni voimin. Minulle tämä oli ensimmäinen tapahtuma, johon pääsin osallistumaan Valttilaisena.

Jos Walk for Jobs ei ole sinulle tuttu, kyseessä on tapahtuma, jossa työnhakijoilla on mahdollisuus tavata mahdollisia työnantajia. Tapahtumassa ideana on, että osallistujat pääsevät keskustelujen ohessa myös hieman reippailemaan. Yrityksen edustaja ja työnhakija voivat esittäytyä sekä jutella esimerkiksi työllistymismahdollisuuksista kävellen samalla kenttäkierroksen ympäri. Tavalliseen messuasetelmaan verrattuna tällainen idea oli mielestäni mukavan erilainen ja teki tapahtumasta myös hieman rennomman.  Yritysten pisteet oli aseteltu ympäröimään urheilukenttää, jolloin osallistujien oli helppo siirtyä kävelykierroksen jälkeen seuraavalle pisteelle.

Tapahtuman aikana päivystin Valtin pisteellä Piian ja Lauran hoitaessa reippailuosuutemme. Onneksi tuolle kyseiselle perjantaille sattui sopivan raikas ja poutainen sää. Tosin tuuli tahtoi hieman tehdä temppuja yrittämällä lennättää ständitelttaamme matkoihinsa. Tuulestakin onneksi selvittiin eikä se onnistunut varastamaan telttaa!

Mielestäni parasta tapahtumassa oli nimenomaan uusien ihmisten tapaaminen ja heidän kanssaan keskusteleminen. Kävelykierrosten lisäksi myös pisteellämme riitti porukkaa, jolloin myös itse pääsin juttelemaan monien eri alojen tekijöille. Toimistolla hakijoita käy päivittäin haastatteluissa, mutta tapahtuma mahdollisti vapaamuotoisemman ja ehkä hieman myös rennomman jutustelun. Ihmisiin oli hienoa päästä tutustumaan erilaisessa asetelmassa kuin toimistolla.

Tietyn yrityksen edustaminen tällaisissa tapahtumissa on itselleni uutta. Valtin toiminta on kesän ja alkusyksyn aikana tullut jo melko tutuksi, jolloin Walk for Jobsin ajankohta oli juuri sopiva tapahtuma- ja messumaailmaan tutustumisessa. Kyseinen tapahtuma auttoi hieman näkemään sitä, kuinka tärkeää erilaisissa tapahtumissa ja messuilla käyminen yritykselle on. Tapahtumissa yritys tietenkin saa näkyvyyttä, mutta mielestäni tärkeintä on juurikin sen oman kohderyhmän tapaaminen kasvokkain ja keskustelumahdollisuus heidän kanssaan. Innolla odotan seuraavaa tapahtumaa!

-Alisa