VALTIN TARINA

Olipa kerran nuori nainen (ehkä jopa tyttönen vielä), joka oli täysin vakuuttunut siitä, että hän ei ainakaan ikinä ryhdy yrittäjäksi. Naisen vanhemmat olivat olleet yrittäjiä, ja naiselle oli jäänyt yrittäjyydestä jotenkin negatiivinen kuva, sillä vanhemmat tuntuivat olevan aina vain kovin kiireisiä. Siksi hän päättikin, että itse ei tuota samaa työtä tekisi, vaan hankkisi varman ja tasaisen leivän vaikkapa valtion palveluksessa.

Vaan kuinkas sitten kävikään. Nainen opiskeli ja sai kaksi ihastuttavaa lasta. Sitten häntä alkoi ihan toden teolla kiinnostaa työnteko. Ja hän halusi tulenpalavasti päästä työskentelemään juuri henkilöstöalalla, sillä koki sen juurikin kutsumusammatikseen.

Lukuisten sähköpostien ja puhelinsoittojen tuloksena nainen sai kuin saikin työpaikan eräästä henkilöstöalan yrityksestä. Siellä hän työskenteli muutaman vuoden, kunnes sitten huomasikin ajattelevansa, että voisinpa olla yrittäjä…

Aikaa vierähti hetki, ja pian oltiinkin jo valmistelemassa Valtin perustamista. Nainen oli päätynyt aloittamaan yrittäjäuransa yhdessä isänsä kanssa, ja niin sitä sitten yhdessä alettiin puuhata kaikkea mahdollista yritystoimintaan liittyen. Ongelmaksi meinasi kuitenkin muodostua yksi olennainen asia. Nimittäin yrityksellehän piti keksiä myös nimi!

Pelkkä toiminta-ajatus ei riitä yrityksen pyörittämiseen. Nimeä pohdittiin ja makusteltiin, mutta sopivaa ei tuntunut löytyvän. Kunnes eräänä pimeänä syys-talven iltapäivänä nainen oli ajamassa moottoritiellä kohti kotiaan, ja sai päähänsä nimen Valtti. Ja siinähän se sitten oli! Valtti! Loppuliitteeksi Henkilöstöratkaisut, jotta asiaa tuntematonkin saa tietää, minkä alan yrityksestä on kyse.

14.2.2011 oli hyvin aurinkoinen ja valoisa Ystävänpäivä. Tuona päivänä syntyi yrityksemme nimeltään Valtti Henkilöstöratkaisut. Siitä lähtien olemme suunnanneet tarmomme ja ajatuksemme siihen, miten voisimme olla Pirkanmaan seudun parasta ja ammattitaitoisinta palvelua tarjoava henkilöstöalan yritys.

Tänä päivänä voimme sanoa olevamme täyden palvelun HR-talo. Tarjoamme asiantuntevasti henkilöstövuokraus- ja rekrytointipalveluita. Etsimme asiakkaiden toiveiden mukaan myös suorahakuna tekijöitä tai voimme toteuttaa myös tunneälyyn perustuvia soveltuvuusarviointeja.

Lisäksi tarjoamme HR-Päällikkö -palvelua räätälöitynä yritysten tarpeisiin ja koulutamme nuoria Työelämän Pelisääntöjen puitteissa. Haluamme edelleen kulkea asiakasyritystemme ja työntekijöidemme rinnalla, aivan kuten silloin, kun olimme vielä ihan pieni toimija.

Olemme matkan varrella saaneet tutustua upeisiin persooniin ja nähdä hienoja menestystarinoita niin työntekijöiden kuin asiakasyritystenkin saralla.


Edelleenkin parhaalta tässä työssä tuntuu se, kun löytää työntekijästä ja asiakasyrityksestä juuri ne oikeat vastinparit!Laura Helasjoki-Ristimäki

1.4.2019 Valtin tarinassa kääntyi uusi lehti, kun StaffPoint Oy osti Valtin osaksi omaa tarinaansa. Omistajuus muuttui Valtissa, mutta toistaiseksi kuitenkin Valtti jatkaa toimintaansa kuten ennenkin. Muutos on mahdollisuus, ja aika näyttää millaisia muutoksia omistajan vaihtuminen Valtin tarinaan tuo tullessaan.