Työhyvinvointi- tärkeä avain yrityksen menestykseen

11.4.2019

Mitä on työhyvinvointi? Kuka siitä on vastuussa? Miten sitä voi kehittää?

Työhyvinvointiin liittyviä kysymyksiä löytyy paljon ja erilaisia ajatuksia vähintään ihan yhtä paljon. Itselleni tärkeintä työssä ja siellä viihtymisessä on se tunne, kun töihin on aamulla mukava tulla ja odottaa postiivisin mielin mitä päivä tuo tullessaan. Työpaikalla saa olla oma itsensä, sinun ajatuksia sekä ideoita kuunnellaan ja sinua kunnioitetaan työkaverina.

Meillä Valtilla on tällä hetkellä hyvä tiimi, jossa tuetaan toisia niin työarjessa kuin asioissa vapaa-ajallakin. Ideoita ja ajatuksia otetaan avosylin vastaan ja jopa hullutkin ajatukset ovat päässeet toteutukseen asti.  Jokainen pystyy hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja välillä sukeltamaan epämukavuusalueelle, kun tiimistä löytyy aina joku, johon voi tukeutua hädän tullen. Positiivisella asenteella on tärkeä rooli työyhteisössä. Sillä on suuret vaikutukset niin omaan kuin työkavereidenkin toimintatapoihin ja hyvään draiviin.

Mieluisat työtehtävät ja mahdollisuus kehittää omaa työkuvaa toteutuvat tällä hetkellä ainakin omalla kohdallani hyvin. Esimieheni on kiinnostunut jaksamisestani ja tarkistaa aika ajoin, ettei työtaakkani pääse kasvamaan liian suureksi. Tieto siitä, että minulla on mahdollisuus myös kouluttaa ja kehittää omaa osaamistani, nostaa työssä viihtymistä uudelle tasolle. Se tunne, kun tietää olevansa tärkeä osa tiimin kokoonpanoa, kannustaa tekemään tätä työtä joka päivä.

Työympäristöön on panostettu meillä Valtilla todella paljon. Ihana Klingendahlin kiinteistö jo itsessään hivelee silmää ja reilu vuosi sitten remontoitu toimistomme on suunniteltu parantamaan työhyvinvointiamme. Sähköiset pöydät auttavat valitsemaan parhaan mahdollisen työasennon ja ergonomiset tuolit parantavat asentoa entisestään. Itse olen hankkinut kirsikaksi kakun päälle tasapainolaudan, jonka päällä pyrin keikkumaan päivittäin ainakin pari tuntia.

Työpäivämme kohokohta on ehdottomasti lounastauot. Valitsemme huolella joka päivä lounaspaikat toinen toistaan ihanammista ravintoloista. Yleensä lounaan aikana ei keskustella työasioita, vaan kaikesta aivan muusta. Tauko katkaisee loistavasti työpäivän ja antaa uutta puhtia iltapäivään. Monesti lounaat päättyvät hervottomaan nauruun ja vatsalihasten kipeytymiseen. Onni on omistaa huumorintajuisia työkavereita :D.

Yksi ehdottomasti tärkeimmistä työhyvinvoinnin osa-alueista on oma vapaa-aika ja kuinka sen viettää. Itselleni tärkeitä asioita ovat tarpeeksi pitkä yöuni, joka on noin 7-8 tuntia sekä säännöllinen liikunta, mikä pitää hartiaseudun liikkuvana ja mielen virkeänä. Valtilla kannustetaan liikunnan pariin antamalla mahdollisuus liikkumiseen myös työaikana.

Aika perheen sekä ystävien parissa ja lasten harrastuksiin osallistuminen ovat suuria voimavaroja hektisessä arjessa. Myös omaa aikaa on toki saatava silloin tällöin ja välillä jopa tunnin keskeytymätön aika lempisarjan parissa riittää akkujen lataamiseen.

Uskon siihen, kun työntekijästä ja hänen jaksamisestaan pidetään hyvää huolta, tuottaa se myös yritykselle positiivista kasvua liikevaihdossa. Valtissa on todistetusti koettu tämän toimivan ja haastankin myös muut yritykset miettimään erilaisia keinoja työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Pidä siis itsestäsi huolta ja voi hyvin!

  • Satu