Työharjoittelussa Valtilla

16.8.2018

Tutustuin Valttiin muutamia vuosia sitten, kun hain ensimmäistä oikeaa työpaikkaani. Sain hakemani paikan eläintarvikemyyjänä ja päädyin työskentelemään Valtin kautta muutaman vuoden ajan. Viime vuosina TAMKissa suorittamieni liiketalouden opintojen kautta henkilöstöhallinnon ala on alkanut kovasti kiinnostamaan ja työharjoittelun tullessa ajankohtaiseksi, Valtti muistui heti mieleeni. Valtista oli jäänyt itselleni lämmin ja positiivinen kuva, joten laitoin saman tien hakemusta menemään harjoittelupaikkaa varten. Olin valtavan innoissani, kun pääsin jälleen Valtille haastatteluun ja onnekseni minulle tarjottiin harjoittelupaikkaa kesän ajaksi.

 

Tällä hetkellä viedään viimeistä harjoitteluviikkoani. Kesä on ollut äärimmäisen opettavainen ja hauska. Opeteltavaa on ollut hurjasti ja itseään on päässyt myös haastamaan. Parasta harjoittelussa onkin ollut se, että erilaisia tehtäviä on ollut paljon ja valehtelematta voin sanoa, että joka päivä olen oppinut jotakin uutta. Pääosin olen päässyt toimimaan koordinaattori Sadun apulaisena. Alkukesästä toimin lähes Sadun varjona seuraten häntä joka paikkaan yrittäen sisäistää mahdollisimman paljon uutta tietoa 😀 Pääsin muun muassa availemaan työpaikkoja, arkistoimaan tietoja työntekijöistä sekä asiakkaista ja vastaanottamaan haastatteluun tulevia hakijoita. Kesän edetessä itsenäisempi työskentely lisääntyi. Sijaistin Satua hänen lomansa ajan ja nuo kolme viikkoa olivat varmasti harjoittelun opettavaisimmat. Vastaan saattoi tulla täysin uusiakin asioita, joista tuli itse selvitä, vaikka toki apuakin tarvittaessa sai. Loppukesästä olen päässyt hoitamaan itsenäisesti muutamaa asiakkuutta konsulttien lomien aikana ja muutamassa haastattelussa olen saanut toimia haastattelijan roolissa. Opittujen asioiden määrä näin jälkeenpäin ajateltuna on ollut aika hurja, mutta harjoittelu on ollut valtavan mielenkiintoinen.

Omana tavoitteenani harjoittelun aikana oli oppia mahdollisimman paljon henkilöstövuokrausalasta. Päällisin puolin kyseisen alan idea oli minulle tuttu niiltä ajoilta, kun itse olin Valtin kautta vuokratyöntekijänä, mutta se, miten tällä alalla toimiva yritys käytännössä pyörii, oli itselleni uutta. Eri osa-alueet ovat hiljalleen tulleet tutuiksi ja koen, että olen päässyt näkemään ja tekemään myös enemmän, kuin aluksi olin odottanut. Mielenkiinto alaa kohtaan on kasvanut ja ehdottomasti haluan nähdä tästä alasta vielä lisää.

 

 

Harjoittelun ollessa loppusuoralla, olen super tyytyväinen siihen, että tajusin hakea harjoittelupaikkaa juuri Valtilta. Täällä on saanut haastaa itseään ja oppia hurjasti uutta. Lisäksi Valtin porukka on aivan ihana. Olen saanut tutustua niin mahtaviin persooniin, joista jokaiselta olen voinut tarvittaessa kysyä apua. Ensimmäisestä päivästä lähtien olo on ollut tervetullut ja naurua työpäivistä ei ole puuttunut!

Harjoittelun kruunaa upeasti se, että taipaleeni Valtilla ei lopu vielä tähän. Harjoitteluni jälkeen saan jatkaa tässä ihanassa tiimissä osa-aikaisena HR-assistenttina!

– Alisa