Työharjoittelija-mikä aarre yritykselle!

9.11.2017

Sain mieluisan tehtävän itselleni helmikuussa 2017. Pääsin työpaikkaohjaajaksi merkonomiopiskelija Pialle. Itse vastaavan koulutuksen aikanaan läpikäyneenä halusin, että yhteisestä matkastamme tulisi antoisa kokemus meille molemmille ja niin siitä tulikin!

Pia on jo hyvään aikuiseen ikään ehtinyt ammatinvaihtaja, joten työkokemusta hänelle oli kertynyt jo reilusti ennen työharjoittelun alkua. Se näkyi hänen työssään huikeana asiakaspalveluna. Työnhakijat saivat nauttia Pian hyvästä huumorintajusta haastattelun alkua odotellessaan.

Työpaikkoja avattiin, hakijoita valokuvattiin, taulukoita täytettiin, laskutettiin, päivitettiin niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin tietoja, sähköposteja lähetettiin, skannattiin ja arkistoitiin. Siinä vasta osa työtehtävistä, joita Pia pääsi hoitamaan työharjoittelun aikana. Tärkeä rooli Pialla oli myös päivittäisten lounaslistojen seuraamisessa, sillä toimistomme on täynnä hyvän ruuan ystäviä.

Kesälomani sain viettää rauhallisin mielin, kun sain jättää työtehtäväni Pian osaaviin käsiin. Haikein mielin saattelimme Pian seuraavaan työssäoppimispaikkaan, sillä hänestä oli ehtinyt jo vahvasti tulla tärkeä osa työyhteisöämme.

 

Valtti toimii muutenkin kuin harjoittelijoiden osalta yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

Maaliskuussa olimme tapaamassa opiskelijoita Tamk:lla TATE-treffeillä. Tate-treffit on pilotti, jonka tarkoitus on lisätä jatkuvuutta talotekniikan koulutuksen yritysten ja opiskelijoiden verkostoitumisessa. Monta hyvää keskustelua käytiin päivän aikana opiskelijoiden kanssa ja annoimme vinkkejä myös CV:n sisällön rakentamiseen.

 

Marraskuussa vierailimme Tampereen ja Nokian Tredulla POP UP-torien merkeissä. Siellä pääsimme tapaamaan opiskelijoita heidän omassa oppimisympäristössään. Pääsimme kertomaan heille yrityksestämme ja toiminnastamme työelämän markkinoilla. Suurta antia käynneille oli myös keskustelut eri alojen opettajien kanssa.

POP UP- torin yhteydessä toimitusjohtajamme Lauraa haastateltiin Tredun ja Tampereen kaupungin työelämäpalvelujen kehittämisprojektiin työllisyys- ja rekrytointipalvelujen osalta. Haaveenamme on myös tulevaisuudessa antaa enemmänkin aikaa ja apua oppilaitosten käyttöön.

 

                           

Kiitämme Piaa korvaamattomasta avusta ja erityisesti makeista nauruista! Suosittelemme lämpimästi muillekin yrityksille yhteistyötä harjoittelijoiden kanssa.

 

Kiitollisin terveisin,

HR-koordinaattori

Satu