Työelämän pelisäännöt

9.7.2019

Nyt elämme taas aktiivista kesätyöntekoaikaa. Osa nuorista on jo ehtinyt työllistyä, osa vielä etsii loppukesälle työpaikkaa.

(Työ)elämän rikkaus on mitä suuremmissa määrin se, että meitä on niin monenlaisia ja meiltä kaikilta löytyy omat vahvuutemme, kuten kehityskohteemmekin. Työelämään pyrkiessä on kuitenkin olemassa tiettyjä käytäntöjä, joita kannattaa noudattaa, persoonasta riippumatta. Näiden Työelämän Pelisääntöjen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa.

Ovatko nämä sinulle ennestään tuttuja? Oletko jo toiminut näiden mukaisesti? Tuleeko tässä uutta tietoa, jonka voisit siirtää toimintaasi työpaikalla jatkossa?

 

1. Suhtaudu avoimesti kaikkiin työmahdollisuuksiin!

On hienoa, jos sinulla on mielessäsi unelmiesi työtehtävä tai jonkinlainen suunta työurallesi. On kuitenkin hyvä muistaa, että erittäin harvat työllistyvät opintojensa aikana tai heti niiden päätyttyä oman alan tehtäviin tai unelmiensa työpaikkaan. Matkalla voi tulla vastaan muitakin mahdollisuuksia, eikä työpolkusi välttämättä rakennu sellaiseksi, jonka olet mielikuvissasi valmiiksi luonut – ja silti sinulla on ajan saatossa mahdollisuus päätyä toivomaasi maaliin.


2. Kunnioita jokaista saamaasi työmahdollisuutta ja pyri suhtautumaan niihin kuin suhtautuisit unelmiesi tehtäväänkin: opi uutta, luo ihmissuhteita ja tee parhaasi. Et voi vielä tietää, missä tulevaisuudessa pääset hyödyntämään oppimaasi tai kuka tapaamistasi ihmisistä joskus ohjaa sinut toivomaasi suuntaan.

 

3. Jos mahdollista, valitse aina työnteko tai opinnot!

Erityisesti nuorille, työelämän alkuvaiheessa oleville on lähtökohtaisesti AINA parempi ottaa vastaan joku tarjottu työ kuin kieltäytyä siitä sillä perusteella, ettei se tunnu ”omalta jutulta” ja olla työttömänä. Moniin tehtäviin ei välttämättä vaadita aikaisempaa kokemusta, loistava asenne riittää. Jos opintosi ovat kesken, mutta ne eivät tunnu ”omalta jutulta”, kannattaa niitä kuitenkin jatkaa sen aikaa, että löytyy toinen opiskelupaikka tai työpaikka. Näin vältät työttömyydestä aiheutuvat aukot CV:ssä.

 

4. Opettele sietämään myös epämukavuusalueella toimimista!

Kaikki tehtävät työpäivän aikana eivät tuota päivästä toiseen iloa ja hurmosta. Mukavien seikkojen lisäksi, työ on usein fyysisesti ja henkisesti väsyttävää, olosuhteet eivät aina ole täydellisiä, kaikkia ympärillä olevia ihmisiä ei voi valita, eivätkä työajatkaan aina osu omaan rytmiin täydellisesti. Erittäin vaikeita tai omaa arvomaailmaa vastustavia tilanteita lukuun ottamatta, kukaan ei voi antaa takeita, että vaihtamalla paranisi. Jokaisessa työpaikassa ja -tehtävässä on omat epämukavuusalueensa.

 

5. Lähtökohtaisesti työnantaja määrittelee työajat, ei työntekijä!

Jokaisessa työssä on sovitut työajat, joiden puitteissa työ hoidetaan. Työaikojen kunnioittaminen on yksi tärkeimpiä pelisääntöjä työpaikalla. Työpaikalle ei voi tulla, kun heräämiseltä ennättää tai sieltä ei voi lähteä kesken kaiken sopimatta pois. Sairastumisesta tulee ilmoittaa viipymättä esimiehellesi. Jos tiedät jo ennen työsuhteen alkua, että sinulle tulee sen aikana poissaoloja (esim. lomamatkat), on niistä reilua kertoa jo hyvissä ajoin ennen sopimuksen allekirjoittamista. Jokaisella työpaikalla on myös omat taukokäytäntönsä, joita tulee noudattaa.

6. Uskalla kysyä, jos et tiedä!

Jokainen uusi tai vanhakin työntekijä on oikeutettu asianmukaiseen perehdytykseen uusien tehtävien edessä. Sinulla on oikeus kysyä ja saada neuvoja silloin, kun et itse tiedä. On parempi selvittää oikeat toimintatavat, kuin vain syöksyä päätä pahkaa tuntemattomaan. Kysyvä ei tieltä eksy, eikä tyhmiä kysymyksiä ole!

 

7. Kanna vastuusi tehtävän suorittamisesta!

Sinut on palkattu työhön siksi, että työ tarvitsee tekijän. Ei siis ole yhdentekevää, miten työ hoidetaan, tai hoidetaanko sitä. Olet tärkeä osa työyhteisöä ja yrityksen toimintaa, joten tehtäväksesi jää suoriutua työstäsi niin hyvin kuin pystyt ja tiedottaa esimiestäsi, jos hyvin suoriutumiseesi on jotain esteitä. Työnantajalla on oikeus odottaa, että sovittu työ tulee tehdyksi ja työntekijällä oikeus odottaa, että sovitusta työstä saa asianmukaisen korvauksen.

 

8. Pyydä työtodistus ja sovi suosittelijoista!

Työn päättymisen yhteydessä, muista pyytää työnantajalta työtodistus. Jokaisesta lyhyestäkin työkokemuksesta kannattaa pyytää työtodistus ja ne on hyvä säilyttää siististi samassa paikassa, aikajärjestyksessä.

Voit myös sopia mahdollisista suosittelijoista jo tässä vaiheessa. Suosittelijaksi riittää vähintään työtäsi valvonut esimies tai jos haluat useamman näkökulman, myös kollegasi arvioinnista voi olla hyötyä. Omat läheiset perheenjäsenet tai ystävät eivät ole varteenotettavia suosittelijoita.

Tsemppiä kaikille työtä vielä etsiville ja paljon onnea kaikille, joita on jo onnistanut! Jos sinulla ei vielä ole työpaikkaa, muista täyttää avoin hakemus esimerkiksi meidän kotisivujemme kautta:

www.valttiratkaisut.fi -> Työpaikat -> Avoin hakemus (Tampere).

Tervetuloa työnhakijaksi!

 

-Jenni