Pikkujoulut valttilaisten tapaan!

19.12.2018

Syksyn kuuma puheenaihe on aina lähestyvä joulu ja sen myötä tottakai firman pikkujoulut!

Suunnilleen syyskuun aikoihin tuli taas meillekin aika vetäistä mietintämyssyt päähän ja pohtia, millaista ohjelmaa olisi kiva nauttia tämän vuoden pikkujouluissa.

Meillä Valtissa ei koskaan ole ollut tapana viettää niitä stereotyyppisiä pikkujouluja, joista komediasarjat ammentavat materiaalinsa. Eli aluksi jäykät puheet ja numeropainotteiset kalvosulkeiset menneestä vuodesta, sitten illan mittaan kaksin käsin snapsisarjaa aamuyön pikkutunneille asti, ja aamulla herätään kuka mistäkin miettien, pitäisikö eilisestä muistaa jotain? Njääh, ei meidän tyylistä…

Mutta lievemmässäkin mittakaavassa tuntui, etteivät drinkit sekä baaritiskillä ja taksijonossa pönöttäminen houkutelleet meistä tänä vuonna ketään…

Laura päätti ottaa ohjat käsiin ja etsiä meille erilaisia vaihtoehtoja päivän ohjelmaksi. Kun kuulimme vaihtoehdot, päätös oli helppo. Pimenevä syksy ja työkiireet olivat saaneet meidät kaikki kaipaamaan kunnon irtiottoa arjesta ja sellaista tarjoaisi hemmottelupäivä!

Päivä alkoi tunnelmallisessa Villa Wivissä Lapinniemessä maljarentoutuksella.

 

Oli äärimmäisen ihanaa vain levätä paikallaan ja kuunnella erilaisten maljojen kumahduksia. Osa meistä onnistui rentoutumaan aivan uneen asti, kaikki eivät, mutta silti oli hämmentävää, että 40 minuuttia kestäneen rentoutuksen jälkeen olo oli kaikilla kuin päiväunien jälkeen, levollinen ja raukea. Ajatukset olivat asettuneet aloilleen ja mieli oli tyyni.

 

Maljarentoutuksen jälkeen joimme samettisen pehmeät vihersmoothiet ja kömmimme sohville kuuntelemaan Mindfulness ja työhyvinvointi -luentoa. Työllemme on hyvin ominaista arvaamatta muuttuvat tilanteet sekä jatkuva tavoitettavissa olo, puhelinten pirinä ja sähköpostin laulu. Tämä kaikki saattaa pahimmillaan synnyttää levotonta oloa, ja toisinaan tuntuu, ettei ruletti korvien välissä taukoa kuin vasta yöunilla – jos silloinkaan. Luennolla saimme vinkkejä pysähtymiseen ja hengitysharjoituksiin silloin, kun tuntuu, että ajatuksista on kehittymässä solmuisia vuoristoratoja.

 

Päivän virallinen ohjelma Villa Wivissä päättyi naurujoogaan. Vain yksi meistä oli ollut aiemmin mukana naurujoogassa, joten kokemus oli suurimmalle osalle täysin uusi. Naurujoogan jälkeen olo oli… hmm, hämmentynyt. Tuntui omituiselta nauraa niin, että aloittaa hekottelun ihan tyhjästä! Meillä toimistolla nauretaan lähes jok’ikinen päivä niin, että vedet valuvat silmistä ja vatsaa kouristelee, joten ”tyhjästä nauraminen” tuntui aluksi oudolta, teennäiseltäkin… Mutta tilanne vei mukanaan ja oli hauskaa nähdä tiimikavereiden nauravan ”ei millekään”. Nauru tosiaan tarttui järjestetyissäkin olosuhteissa. Ja kuulemma elimistö ei tunnista, onko nauru alkanut tekemällä vai jostain aidosta tilanteesta, vaikutus on sama: rentoutuneet sisäelimet.

 

Rentoutunein sisäelimin saimme siirtyä herkullisen buffetpöydän ääreen. Päivällinen oli kevyt, mutta erittäin täyttävä. Tarjolla oli erilaisia salaatteja, kasvispihvejä, lihapullia, uunikasviksia, nokkos-pestoperunoita ja maalaisleipää. Jälkiruoaksi söimme marjarahkaa.

Päivän päätteeksi ajoimme porukalla Niihaman saunalle, jossa pääsimme pehmeisiin löylyihin ja suolahoitoihin. Saimme jokainen valita oman mieltymyksemme mukaisen tuoksusuolan, jolla kuorimme ihomme kauttaaltaan. Kuorinnan jälkeen levitimme ihoon kosteuttavat ja pehmentävät saunahunajat.

 

Reilun tunnin kestänyt hemmottelusauna rentoutti niin perin pohjin, ettei illalla tarvinnut kovin kauan unta etsiä. Ja mikä parasta, rentoutunut ja levollinen tunne säilyi seuraavaan päivään asti. Oli aika mahtavaa herätä sellaiseen oloon pikkujoulujen jälkeisenä lauantaiaamuna… Luksusta!

Päivä oli täydellinen irtiotto arjesta ja laatuaikaa rakkaan työtiimin kanssa. Tätä lisää, ravistellaan pikkujouluperinteitä!

Lämmin kiitos Villa Wivin ja Niihaman saunan henkilökunnalle, Woima Wellnessin Johanna Peuralalle toimivista järjestelyistä, luennoitsija Markus Savanderille sekä kaikkien rentoutumisohjelmien tekijöille, olette alojenne todellisia ammattilaisia <3

  • Jenni