Minä itse- Noora

12.4.2018

  

Tarinani alkaa siitä, kun lukion jälkeen minulle tuli ajankohtaiseksi miettiä tulevia jatko-opintoja. Päässäni löi hetken aikaa tyhjää, vaikkakin joitain vaihtoehtoja mielessäni toki pyöri. Koin kuitenkin, että koska lukioaika ja ylioppilaskirjoitukset olivat olleet aika intensiivistä aikaa, halusin pitää yhden välivuoden lukion jälkeen. Onnekseni sainkin koko välivuoden ajaksi töitä kouluavustajana eräässä paikallisessa yläkoulussa. Työskentelin kouluavustajana ja opettajien sijaisena syksystä 2009 kevääseen 2010. Aika oli mielenkiintoista ja antoisaa, mutta tajusin kuitenkin siinä kohdin, että opettajan työ ei ole ehkä se ”minun juttuni”.

Sitten törmäsinkin tietoon, että lähikunnassa Raumalla Satakunnan Ammattikorkeakoulussa voi alkaa opiskella liiketalouden tradenomiksi, erikoistumisena henkilöstöhallinto ja johtaminen. Hieman taustatutkimuksia tehtyäni päätin, että tuolle linjalle minä haen! Se vain tuntui heti oikealta. Ja onnekseni minut hyväksyttiin kouluun. Aloitin siis opinnot SAMK:issa syksyllä 2010 ja valmistuin vuonna 2013 liiketalouden tradenomiksi, erikoistumislinjanani henkilöstöhallinto ja johtaminen. Ja sillä tiellä olen siis edelleen! Tähän mennessä työurani aikana olen työskennellyt HR-assistenttina, henkilöstöosaston sihteerinä sekä vuodesta 2014 alkaen henkilöstökonsulttina. Ala tuntuu hyvältä & ”omalta”!

Olen työskentelytavaltani aika intuitiivinen. Elän vahvasti hetkessä. Vaikka olisin eilen suunnitellut tämän päivän ohjelman tarkkaankin, saatan tänään kuitenkin poiketa aiemmista suunnitelmistani, jos se tuntuu oikealta ja toimivalta. Tiedän suhteellisen hyvin, mitkä työt minulle sopivat esim. aamulle ja mitkä iltapäivälle. Pyrin järjestelemään työpäiväni siten, että työtehokkuuteni pysyisi hyvällä tasolla koko päivän. Tykkään, että työtä on koko ajan ja että seuraava työtehtävä on jo valmiina odottamassa. En kuitenkaan voi sanoa nauttivani kovasta kiireestä. Olen työskentelytavaltani mielestäni aika ihmisläheinen, eli tapani hoitaa asioita ja tilanteita on kuitenkin mennä ns. ihminen (työntekijä / asiakas) edellä.

Ps. Tuosta intuitiivisuudesta vielä: joskus tein ihan sellaisen testinkin, missä mitattiin sitä, kuinka intuitiivinen ihminen olen. Asteikolla 1-5 (5:n ollessa todella intuitiivinen), minä olin 4!

Nautin elämässäni niistä kuuluisista pienistä iloista, kuten hyvästä ruuasta, viikonloppuaamuna pitkään nukkumisesta ja 2-vuotiaan poikamme kanssa leikkimisestä. Nautin erilaisten ihmisten seurasta ja syvällisistä keskusteluista. Merkitykselliset puheenaiheet saavat minut aina innostumaan! Nautin siis sosiaalisista suhteista – mutta osaan silti myös nauttia yksinolosta. Tietyin väliajoin järjestänkin treffit itseni kanssa, ja teen koko päivän ajan ihan vain itsekseni ja omassa rauhassani jotain, mistä pidän.

Kotona ei tule kauheasti mietittyä työasioita, koska kotona minut pitää todellakin kiireisenä touhukas poikamme. Vapaa-aika kuluu siis perheenä aikaa viettäen, ulkoillen, kaupassa käyden, arkea eläen. Lisäksi aina kun ehdin, katson mielelläni perheeni tai ystävieni kanssa hyvän elokuvan tai menen istumaan kiireettömästi johonkin keskustan kahvilaan. Olen ehdottomasti pienten ilojen puolesta puhuja! Musiikkia kuuntelen mielelläni myös, kotona minulla soi radio, Youtube tai Spotify lähes aina. Lempimusiikkiani on tällä hetkellä kaikenlainen Indie Folk -musiikki. Toisaalta myös ”valtavirran” Pop- ja R&B -musiikki saa jalan kyllä vipattamaan ja laulun kajahtamaan.

Seuraavaksi vielä kollegoideni kommentteja minusta:

”Huolehtivainen tyyppi, joka pitää niin työntekijänsä kuin asiakkaansakin hellässä huomassaan. Jaksaa selvittää asioita perinpohjaisesti.”

”Ahkera ja toimelias tyyppi, jonka kanssa voi sekunnin sadasosassa siirtyä älyttömyyksille nauramisesta syvällisiin keskusteluihin. Ison sydämen omaava, lämmin ja aito persoona”

”Noora on eloisa ja impulsiivinen persoona. Hän on hyvin huolellinen ja yksityiskohtainen työskennellessään. Nooralla on hyvät vuorovaikutustaidot, äänekäs ja vilkas olemus. Noora ideoi ja kykenee kyseenalaistamaan totutut ajattelutavat. Hän pystyy toimimaan myös luontevasti uusissa tilanteissa.”

”Aito ihana ihminen, johon ei voi olla ihastumatta. Hoitaa asiakkaiden ja työntekijöiden asiat aina isolla sydämellä ja ammattitaidolla. Persoona jota ei unohda.”

”Ihana hupsuttelija. Aamut alkavat usein Nooran tarinalla pienen pojan unista ja niiden pituudesta ?. Noorasta saa aina rikoskumppanin, kun on suklaasta ja herkuttelusta kyse. Noora nauttii elämästä ja sen pienistä iloista.”