Minä itse – Laura

18.1.2018

 

      

Olen Valtti Henkilöstöratkaisujen perustaja, yrittäjä ja toimitusjohtaja. Voisin tässä avata muutamalla sanalla kuka minä edellä mainittujen lisäksi olen, ja miten olen urallani päätynyt tähän. Vaikka työ ja yritykseni ovatkin minulle kovin tärkeitä, niin silti elämääni mahtuu vielä monta muutakin hyvin merkityksellistä asiaa.

Vuoden 2007 lopulla olin kahden pienen lapsen äiti, joka halusi äitiytensä rinnalle jotain muutakin. Lueskelin työpaikkailmoituksia, ja silmiini osui henkilöstökonsultin työpaikkailmoitus. Ilmoituksessa luonnehdittiin henkilöä, jollaista tehtävään etsittiin, ja totesin tuolloin miehelleni, että minähän täytän  kaikki kriteerit! Innostukseni kasvoi kasvamistaan, ja pääsin kuin pääsinkin toivomaani tehtävään! Lopulta vuoden 2011 alussa päädyin perustamaan oman henkilöstöpalveluja tarjoavan yritykseni Valtin.

Henkilöstöala on alusta saakka kiinnostanut siksi, että siinä saa kohdata paljon erilaisia ihmisiä. Kohtaamisten lisäksi saa olla mukana ihmisille usein hyvin merkityksellisessä asiassa; työn löytämisessä. Paras palkinto tässä työssä on edelleenkin se, kun on löytänyt juuri sen oikean kombinaation, jossa sekä työntekijä että asiakasyritys ovat täydellisen tyytyväisiä rekrytoinnin onnistumiseen. Voin ylpeänä todeta tekeväni työtä, jolla on oikeasti tarkoitus. Ylpeä olen myös tiimistä, jonka olen toimistollemme onnistunut kokoamaan, yhteistyössä tiimini kanssa, tottakai. Saan päivittäin työskennellä ihanien huipputyyppien kanssa.

Tällä alalla työskenteleminen on opettanut elämästä myös karuja puolia. Olen oppinut, että kaikki ihmiset eivät jaa kanssani samanlaisia arvoja, ja esimerkiksi työn arvostaminen on toisille ihmisille toissijaista. Muistan edelleenkin, kun ensimmäistä kertaa törmäsin siihen, että hakija ilmoittamatta jättää saapumatta työhaastatteluun, tai jo paikkaan valittu työntekijä jättää vaan yksinkertaisesti menemättä töihin. Vaikka olenkin pohjimmiltani hyvin välittävä ja empaattinen ihminen, on alan todellisuus valitettavasti päässyt muokkaamaan työminääni hieman karskimmaksi, ja välillä joudun tekemään työssäni koviakin päätöksiä.

Kaikista tärkeintä minulle elämässäni ovat perheeni ja läheiseni. Perheeseeni kuuluu kolmen lapsen ja aviomiehen lisäksi kaksi pikkiriikkistä koiraa. Nautin eniten siitä, kun saan ilahduttaa läheisiäni tai nähdä heidät puuhassa, josta he nauttivat. Pakko tunnustaa, että minusta ei ole kovin montaa niin hienoa vapaa-ajan viettotapaa kuin omien lasten harrastusten seuraaminen. Esimerkiksi katsellessani teini-ikäisen poikani futismatseja on sykkeeni välillä korkeammalla kuin kunnon hikitreenissä konsanaan. Voi sitä adrenaliinin määrää!

   

Kevään koittaessa minuun iskee puutarhafanaattisuus. Voisin helposti asustella touko-kesäkuun jollain taimitarhalla seuraamassa perennojen kasvua. Kasvun ihmettä on aina niin mahtavaa tutkia. Jaksan istutella ja kuopsutella alkukesällä valoisissa illoissa vihannesten, yrttien ja kukkien parissa vaikka kuinka pitkään. Tällä hetkellä minulla ei muuten ole juurikaan omia harrastuksia. Tässä elämäntilanteessa en niitä erityisemmin osaa edes kaivata, sillä elämä on muutenkin aika täyttä ja uskon, että ehdin kyllä keskittyä itseeni taas enemmän, kun sen aika on. Mutta liikunnan uudelleen aloittaminen on kyllä oikeasti to-do-listallani ehdottomasti ykkösenä!

Tällainen olen minä – voisinko tutustua myös Sinuun? ?

– Laura

 

Valttilaisten kommentit Laurasta:

– ”Laura on ihmisläheinen johtaja. Laura on positiivisen hengen luoja tiimissä. Hän näkee ikävissäkin tilanteissa sen ”kultareunuksen”, mikä usein auttaa epätoivon hetkellä! Hänellä on hyvä huumorintaju ja hän osaa viljellä erityisen hyvin mustaa huumoria, mikä istuu meidän omanlaatuiseen tiimiimme oikein hyvin. Laura pyrkii aina auttamaan alaisiaan hädässä ja se on hieno piirre esimiehessä. Laura on kokenut ja nähnyt yrittäjänä paljon, joten hän ei hätkähdä pienestä.”

-”Aina positiivisuuteen pyrkivä ja tulevaisuuteen toiveikkaasti katsova, erinomaisella huumorintajulla varustettu tyyppi!”

-”Laura on iloinen ja positiivinen persoona, joka kykenee päätöksenteossaan ottamaan hallittuja riskejä. Tarttuu toimeen ja saa aikaiseksi.  Vuorovaikutustaidoiltaan seurallinen ja lämminhenkinen. Kykenee kyseenalaistamaan. Päättäväinen, paineenalaisuudessa rauhallinen ja vakaa. Toimii tasavertaisessa asemassa alaistensa kanssa ja osaa antaa palautetta.”

-”Huippu esimies isolla E:llä, josta muiden tulisi ottaa mallia! Hieno moraali, lämmin sydän ja aina valmis kuuntelemaan. Toimii tasavertaisena tiimipelaajana työntekijöiden rinnalla. Antaa palautetta ja ottaa palautetta. Todellinen timantti!”

-”Laura on empaattinen esimies, joka huolehtii laumastaan positiivisella otteellaan. Laura osallistuu täydellä sydämellä lastensa harrastuksiin ja laaja perhe on hänelle erittäin tärkeä.”