Minä itse-Juhani

28.2.2019

Olen Juhani ja uusi täällä. Kun vuosi sitten aloitin uuden urani suunnittelua opintojen ollessa lopuillaan, tavoittelemani työ näytti juuri nykyiseltä. Toki voi olla, että olen sopeuttanut muistoni tähän hetkeen, mutta työ Valtilla tuntuu juuri siltä, mitä olin suunnitelmissani kuvitellutkin.

Joskus ajattelen, että vain heittäytymällä uuteen ja tuntemattomaan voin saada aikaan itsessäni muutoksia. Yksi isältäni saama oppi auttaa näissä muutoksissa; miksi minä en siihen pystyisi, jos sen joku muukin on tehnyt. Esimerkkinä voisin kertoa lumilautailun opettelemisen aikuisena. On tuskallista kaatuilla kymmeniä kertoja, mutta kun laskee viimein alas Kalliovuorten rinteitä, tunne on hyvin palkitseva. Samaa tunnetta voi saada myös työuralla heittäytymisestä.

Lapsuus- ja nuoruusvuosien ympäristö on suuresti vaikuttanut ratkaisukeskeisen ajattelutapani kehittymiseen, mutta varmasti myös siihen, että kolmekymppiseksi asti ajattelin ainoan oikean työuran olevan tekniikan parissa. Työskentelinkin pitkään teollisuudessa ja rakennusalalla. Muutaman vuoden asuminen ja työskentely USA:ssa herätti ajattelemaan myös muita vahvuuksiani ja niiden hyödyntämistä, joten päätin tuloksettomien tekniikan opintojen sijaan panostaa kaupallisen tutkinnon suorittamiseen ja se lopulta johti kohtaamiseen henkilöstöpalvelualan kanssa. Uskon, että taustastani on paljon hyötyä HR-konsultin työssä menestymiseen.

Minua on aina kiinnostanut ihmisten käyttäytymisen takana olevat asiat ja olen sosiaalisesti hyvin aktiivinen. Luonteeltani olen auttava ja huolehtiva ja minua on aina kiinnostanut johtamisen opiskelu sen moniulotteisuuden vuoksi. Tradenomin opinnoissani keskityin henkilöstöhallintoon niin paljon kuin niitä on tarjolla ja haluan tulevaisuudessa täydentää johtamisen osaamista opinnoilla työn ohessa. Mielestäni kukaan meistä ei ole koskaan valmis, vaan oppimista riittää aina.

Vaikka pidän paljon pitkäkestoisista projekteista ja isoista kokonaisuuksista, työskentelen mielelläni hyvin impulsiivisesti ja tilaisuuksiin tarttuen. Tämän vuoksi tunnen olevani HR-konsultin työssä omilla vahvuusalueillani. Lisäksi kun perusluonteeni mukaista on vahvistaa ihmisten omia käsityksiä sekä löytää positiiviset tekijät taustalta, tämä työ tuntuu todella luontevalta.

Vapaa-ajan vietän mielelläni joko urheillen tai lukemalla. Urheilulajit vaihtuvat mielenkiinnon mukaan, samoin kirjallisuuden aiheet. Hyvin paljon vapaa-ajan tekeminen muuten liittyy poikani harrastuksiin, kuten uintiin ja muuhun menemiseen. Muutenkin vapaa-ajan viettäminen vilkkaan pojan kanssa on hyvin intensiivistä. Lapsen opettamana olen myös löytänyt maailman ihmettelyn uudelleen. Haluaisin löytää enemmän aikaa matkusteluun ja uusien elämäntapojen näkemiseen. Siinä mielestäni oppii itsestään parhaiten, kun huomaa kuinka erilaisessa ympäristössä ja kulttuurissa elävät ihmiset ajattelevat. Kuten suuri ajattelija Muumipappa on joskus sanonut: ”Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan”.

 

-Juhani

Kollegani täällä Valtissa kuvailevat minua näin:

”Juhani on rauhallinen, mutta toiminnallinen persoona. Hän omaksuu nopeasti uusia asioita ja on päässyt henkilöstöpalvelualalle hyvin ”sisälle”. Juhanin kanssa on helppo tulla toimeen. Hän on seurallinen ja lämminhenkinen työkaveri. Asettaa itselleen tavoitteita ja määrätietoisesti pyrkii niihin pääsemään. Omaa hyvän huumorintajun. Tulee hyvin toimeen niin asiakkaiden kuin työntekijöidenkin kanssa sekä ottaa heidän asiat jämäkästi hoitaakseen.”

”Juhani on loistavalla huumorintajulla varustettu tyyppi, jolla on aina sopivasti pilkettä silmäkulmassa.Juhanin kanssa voi jutella niin syvällisemmistä kuin pinnallisemmistakin asioista. Hänen avarakatseisuudestaan ja suvaitsevaisuudestaan riittäisi jaettavaksi maailman kaikille ihmisille!Juhani on tiimimme hiljainen puurtaja, joka tekee uskomattoman tehokasta kauppaa pitämättä itsestään meteliä. Ilman Juhania me emme olisi me!”

“Mahtavalla tilannekomiikalla varustettu huipputyppi”

“Hiljainen puurtaja, joka ei saavutuksillaan retostele, vaikka aihetta olisi”