Minä itse -Elina

24.5.2018

 

 

Kerron Sinulle nyt oman tarinani, kuinka pienestä heinäpeltojen keskellä kasvaneesta maalaistytöstä on kasvanut nainen, joka on löytänyt unelmiensa työn. Sen työn, josta hän ei osannut edes haaveilla heinänkorsi suussa peräkärryn paalikuorman päällä.

Olen Kangasalta kotoisin oleva 36-vuotias nainen. Minulla on aviopuoliso Janne, 2v 7kk vanha Leevi poika ja masussa kasvaa uusi pienen miehen alku, jonka määrä on tulla sulostuttamaan ja myllertämään elämämme 3.9.2018.

Jo pienenä minua alkoi kiinnostaa syyseuraus suhteet. Miksi jokin ihminen on tietyn luontoinen, miksi jotkin ihmiset käyttäytyvät tilanteissa eri tavalla kuin toiset, miksi…? Lukiossa kiinnostuin psykologiasta ja haalin itselleni kaikki mahdolliset psykologian kurssit. Nautin myös siitä, että sain olla lohduttavana olkapäänä ystävilleni ja pohtia heidän kanssaan, miten parantaa omaa sisäistä maailmaa ja miten ymmärtää ihmisiä ja heidän käyttäytymistään paremmin. Hain psykologiaa lukemaan Yliopistoon useamman kerran, mutta ovet eivät tuntuneet aukeavan millään, joten lähdin lukemaan psykologiaa Avoimen Yliopiston kautta ja samalla ottamaan tuntumaa työelämään kaupan alalta. Koska Yliopiston ovet eivät auenneet, päätin hakea lukemaan markkinointia ja kansainvälistä kauppaa Pirkanmaan Ammattikorkeakouluun ja onneksi tällä kertaa jo ensimmäinen yritys tuotti tulosta ja pääsin opintojen pariin.

 

 

Olin noin 15 vuotta töissä myyjänä kaupan alalla ennen kuin löysin Valtti Henkilöstöratkaisut, toisen kotini. Olin aina nauttinut myynnistä ja tiesin, että lähtiessäni kartoittamaan täysin uutta urapolkua, oli uuden työni liityttävä jotenkin myyntiin, jotenkin psykologiaan ja jotenkin ihmisten auttamiseen/hymyn saamiseen heidän kasvoilleen. En edes tiennyt, että on olemassa tällainen unelmatyö -henkilöstökonsultin työ-, jossa voin yhdistää nämä kaikki toiveeni ja vahvuuteni yhdeksi.

Muistan sen päivän, kun päätin että nyt haluan muuttaa elämäni suunnan ja löytää sen työn, joka haastaa minua tarpeeksi ja, joka antaa minulle tunteen, että työlläni on merkitys. Luin työpaikkailmoituksia töissä pienessä Design putiikissa kahvitauolla ja silmiini pisti hakemus, jossa haetaan henkilöstökonsulttia. Jokainen kohta hakuilmoituksessa oli kuin kirjoitettu suoraan unelmieni työstä! Kotiin päästyäni tein oitis hakemuksen ja päätin toimittaa sen itse henkilökohtaisesti Valttiin. Valtilla sain niin sydämellisen vastaanoton, että en malttanut odottaa, josko puhelimeni soisi haastattelun merkeissä ja sehän soi! Hienointa tämän työpaikan saamisessa oli se, että minuun uskottiin ja sain mahdollisuuden näyttää oman osaamiseni, vaikka aiempaa kokemusta minulla ei ollut HR-alalta.

 

 

Nyt olen ollut Valtilla töissä yli neljä vuotta ja voin todeta, että teen juuri sellaista työtä, josta olen aina unelmoinut! Tässä työssä saan haastaa itseäni niin myynnissä kuin parhaiden työntekijöiden löytämisessä. Hankin uusia asiakkaita ja autan heitä löytämään juuri heidän tarpeisiinsa sopivia timanttisia työntekijöitä. Haastattelen potentiaalisimmat hakijat kuhunkin tehtävään. Haastattelut luovat työssä vastapainoa myyntiin ja nautin siitä, että saan käyttää psykologista silmääni hakijoita valittaessa. Parasta työssäni on sen palkitsevuus! Onko ihanampaa, kuin kuulla puhelimessa hakijan onnen kiljahdus kerrottuani hänelle, että ”Onneksi olkoon, olet saanut tämän työpaikan!”.

Työssäni olen päämäärätietoinen perfektionisti, joka pyrkii aina parhaimpaan, mutta ei ota kuitenkaan liian suurta stressiä epäonnistumisista. Uskon, että epäonnistumisien tai pienien virheiden kautta on paras keino kehittyä ja parantaa omia toimintatapoja. Virheistä pitää siis osata myös iloita, sillä ne ovat aina mahdollisuus kasvuun.

Kuten kaikissa ihmissuhteissa, on luottamuksella suuri rooli myös työelämässä ja asiakassuhteissa. Se mihin haluan panostaa erityisesti työssäni, on luottamussuhteen rakentaminen asiakkaideni kanssa. Uskon että avoimuus, rehellisyys ja kova työ palkitaan aina jossain kohtaa. Kuuntelemisen taito ja kyky sopeutua muuttuviin tilanteisiin ovat myös isossa roolissa tässä henkilöstökonsultin työssä. Tässä työssä ei yksikään päivä ole samanlainen. Kohtaan mitä mielenkiintoisempia persoonia ja erilaisia haasteita. I love it!

Työkaverini kertovat minun olevan toimistolla se persoona, joka on aina positiivinen ja hymyilee. Tämä onkin minulle parasta palautetta, sillä haluan tehdä työni aina positiivisessa hengessä ja hyvällä yhteispelillä. Tässä työssä korostuvat tiimitaidot ja se näkyy meidän toimistolla hienosti siinä, kuinka kaikki auttavat toisiaan saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen -yhdessä.

Tässä ihanien kollegoideni kommentteja minusta ?

”Ellu on iloinen, empaattinen ja positiivinen ihminen. Hän pyrkii aina parhaimpaansa niin asiakkaisiin kuin työyhteisön asioihinkin liittyvissä asioissa. Ellu on lähestulkoon aina hyvällä tuulella – jopa silloin, kun ei välttämättä tarvitsisi! Ellu pyrkii pitämään kaikista huolta ja löytämään ikävistäkin tilanteista sen toisen puolen. Ellu tuo yhteisöön auringonvaloa!”

”Sympaattinen tyyppi, joka tilanteesta riippumatta tarjoaa apuaan aina. Elina ottaa hoitaa työtehtävänsä jämptisti mutta lämmöllä.”

”Niin pilvistä päivää ei olekaan, ettei Ellu hymyilisi! Työn ja perheen yhdistämisen ristiaallokossakin aina empaattinen ja muista huolehtivainen supernainen!”

”Elina on lämminhenkinen ja iloinen persoona. Hän on päätöksenteossaan huolellinen ja perusteellinen. Elinan tarttuu toimeen ja työskentelee tunnollisesti. Elina on mutkaton, luonteva ja sopuisa vuorovaikutustaidoiltaan. Hän on innovatiivinen ja looginen. Elina kaikki huomioon ottava.”

”Elina osaa ottaa kaikki huomioon. Hänen suuri sydämensä ja uskomattoman kestävä hymynsä sulattaa niin asiakkaiden kuin meidän Valttilaistenkin sydämen.”

 

 

Työni ulkopuolella nautin vapaa-ajasta perheeni kanssa. Erityisesti 2-vuotiaan Leevi poikamme hymy ja omat suloiset puuhastelut saa äidin sydämen sulamaan. Urheilu on ollut aina isossa roolissa elämässäni, mutta lapsen myötä ovat jumppatennarit jääneet useammin komeroon kuin jalkaan. Uskon että tämän hetken hektinen elämä tasapainottuu jossain kohtaa ja osaan taas antaa enemmän aikaa itselleni ja harrastuksilleni. Pieniä elämän iloja minulle tuovat kaikki kauniit asiat. Olen todella visuaalinen, joten sisustuskuvien katseleminen saa minut inspiroitumaan ja haaveilemaan uusista ideoista aina yön pimeinä tunteina, kun koko talo on jo hiljentynyt nukkumaan. Tämä on sitä kuuluisaa äidin omaa aikaa 😉

Tällä hetkellä voin sanoa olevani elämässäni onnellinen ja kiitollinen. Minulla on rutistettavan ihana perhe, rakastamani työ, huiput työkaverit, ihana koti ja ystäviä ympärillä. Olen saavuttanut siis unelmani.

Haluankin, että Sinä myös uskaltaisit ottaa haasteen vastaan, jos mielesi tekee. Älä tyydy siihen mitä sinulla on, jos et ole elämääsi tyytyväinen. Jos et ole elämäsi työssä, niin ota askel tulevaan jo tänään. Sinä voit saavuttaa unelmatyösi, vaikka sinulla ei olisi päivääkään siitä kokemusta. Minäkin otin askeleen, sain mahdollisuuden, onnistuin ja löysin sen mitä etsin – Valtin!

Tervetuloa haastatteluun! Tehdään unelmistasi totta!

-Elina-