Lokakuinen (perheellisen) HR-konsultin päivä

19.10.2017

 06.30 HERÄTYS
Pitkästä aikaa herään oman herätyskelloni soittoon, koska viime viikot minut on herättänyt jopa ennen aamu kuutta rakas 1 v 8 kk poikani. Hän on aikamoinen aamuvirkku, mutta tänä aamuna hänellä näyttää uni maistuvan. Äiti kiittää. Aloitan omat aamutoimeni ja ne tehtyäni, käyn herättämässä poikani hieman ennen seitsemää.

07.30 PÄIVÄKOTI -RUN
Vien lapseni päivähoitoon. Päiväkoti on hänelle ilmeisen kiva paikka, jossa on aina hauskaa ja mukavaa. Jo päiväkodin pihalla lapseni juoksee toisen päiväkotiin saapuvan lapsen luo ja halaa häntä. Saatan poikani hoitajan luo ja poikani huikkaa minulle nopeat moikat juostessaan leikkimään.

Ehdin hetken aikaa ihastella autolle palatessani kaunista, kirpsakkaa lokakuun aamua.

08.00 TYÖPÄIVÄN ALOITUS
Saavun työpaikalle tasan kahdeksaksi, wau, mikä ajoitus! Avaan työkoneen, käyn läpi työpuhelimen ilmoitukset ja alan käydä läpi saapuneita sähköposteja. Samalla käyn läpi tämän päivän kalenterinäkymää, lisään muutaman muistutuksen kalenteriin ja suunnittelen päivän aikatauluja. Lisäksi käyn läpi eilisen illan aikana saapuneita hakemuksia eri työtehtäviin, hakemuksia olikin saapunut useampia, jes!

09.00 JOULUKORTTIKUVAUS
Virittelemme koko työporukkamme joulun henkeen; puolella porukasta on päässään poronsarvet ja puolella punainen tonttulakki. Punaista huulipunaa kaikille huuliin ja ei kun napsimaan jouluisia kuvia upeassa Klingendahlin kiinteistössä, missä sijaitsemme. Kuvista tuli hauskoja ja hienoja! Nämä lähetämme asiakkaillemme ja työntekijöillemme joulun alla tuomaan joulumieltä! Tämä on myös meidän tapamme kiittää työntekijöitämme ja asiakkaitamme menneestä vuodesta 2017.

10.00 ASIAKASYHTEYDENPITOA
Soitan muutamalle asiakkaalleni, joiden kanssa minulla on juuri nyt suorarekrytointi- tai henkilöstövuokrausprosessi käynnissä. Keskustelemme esittelemistäni hakijoista, eilen iltapäivällä olleesta erään hakijan jatkohaastattelusta asiakkaani luona sekä siitä, minkälaisia hakemuksia olen saanut eilisen illan aikana. Lisäksi vastaan taas muutamaan sähköpostiin, jotka ovat saapuneet menneen tunnin aikana. Viestejä on tullut paitsi hakijoilta, myös palkanlaskennasta sekä esimieheltäni.

11.00 LOUNAS
Syömääään! Meillä täällä Valtilla olemme kaikki aikamoisia kulinaristeja ja herkkusuita, ja siitä johtuen pidämmekin kyllä hyvin tarkasti kiinni lounastauosta. Tänään suuntaamme paljon pidettyyn lounasravintolaan, Ravintola Franklyyn, Hallituskadulla. Tässä alla kuva lounaasta, eiköhän kuva puhu puolestaan! NAM!

Lounaan lopuksi saan olemassa olevalta asiakkaaltani uuden toimeksiannon. Tarkensimme heidän kanssaan vielä tulevan haun speksejä ja vaadittavia kriteerejä. Avaan paikan kaikkiin hakukanaviimme pikimmiten.

12.00 HAASTATTELU
Haastattelen erään hakijan. Haastattelussa menee aikaa n. 35 minuuttia, mikä on suhteellisen yleinen haastatteluaika. Siinä ajassa ehdimme hyvin käymään läpi henkilön osaamisen, vahvuudet, toiveet tulevaisuudesta sekä työnkuvan tarkan sisällön. Kyseessä on mielenkiintoinen, suorittavan tason tehtävä.

13.00 TOINEN HAASTATTELU
Haastattelen toisen hakijan. Tällä kertaa haastattelussa meni aikaa lähes tunti, se on yleistä toimihenkilöhakujen kohdalla. Etsin eräälle asiakkaalleni työnjohtotehtäviin kokenutta ammattilaista. Tehtävä on oikein mielenkiintoinen ja tehtävänkuva on laaja.

14.00 ESITTELYT
Kirjoitan hetki sitten haastattelemistani henkilöistä kirjalliset esittelyt asiakkailleni. Esittelyissä menee aina oma aikansa, koska yritän panostaa parhaani mukaan siihen, että saan kerrottua hakijoiden ominaisuuksista, vahvuuksista ja osaamisesta mahdollisimman kattavasti asiakkailleni. Lähetän esittelyt lopuksi asiakkailleni sähköpostitse ja samalla vielä soitan heille, että esittelyt ovat lähteneet matkaan!

15.00 TARJOUS + TEEKUPILLINEN + SOITTOJA + SÄHKÖPOSTEJA
Laadin tarjouksen henkilöstövuokrauksesta ja suorarekrytoinnista uudelle potentiaaliselle asiakkaalleni. Tarjouksen laatimisen lomassa hörppään kupillisen vihreää teetä. Tarjouksen laadinnan keskeyttää aina välillä soiva puhelimeni, mutta se ei haittaa, koska ihmisten kanssa on kiva keskustella ja olen tottunut tässä työssä tekemään useampaa asiaa samanaikaisesti! Myös muutamia sähköposteja on taas tullut niin asiakkailta kuin työntekijältäkin, joten vastailen myös niihin tarjouksen teon lomassa.

16.00 AIKA LOPETELLA
On aika lopetella työnteko, pakata käsilaukku, heittää takki niskaan ja napata auton avaimet kouraan. Matka kohti päiväkotia ja kotia alkaa pian. Päivä on taas kerran ollut monipuolinen, vaihteleva ja mielenkiintoinen! Päivästä jäi sellainen olo, että taas tietyt asiat ovat loksahdelleet paikalleen ja monet asiat edenneet toiveideni mukaisesti. Jotkut asiat vaativat taas työstöä seuraavana päivänä ja jotkut asiat jopa koko tulevan viikon ajan, koska luonnollisestikaan kaikki asiat eivät aina ratkea sormia näpäyttämällä. Se on toisaalta myös tämän työn suola: pitkän prosessin lopussa kiitos seisoo, kun asiakas on tyytyväinen uuteen rekrytoituun työntekijään ja työnhakija saa unelmiensa työpaikan!

Syksyisin terveisin,

HR-konsultti

Noora Heinonen