Keikkatyö -mahdollisuus

29.3.2018

Keikkatyö on usealle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään. Osaan työtehtävistä pääsee kiinni jo hyvin pienellä työkokemuksella ja joissain tehtävissä pärjää jopa pelkällä LOISTAVALLA ASENTEELLA! Keikkatyöläisiä tarvitaan useille eri aloille mm. kiinteistöhuolto, siivous, ravintola, rakennus jne. Mahdollisuuksia on siis paljon. Keikkatyö sopii usein opiskelijoille, toisen työn rinnalle tai ponnahduslaudaksi uusiin työtehtäviin.

Ehdottoman positiivista keikkatyössä on, kun tapaa paljon uusia ihmisiä ja työssä pääsee luomaan uusia kontakteja. Työ on vaihtelevaa, varsinkin jos tekee töitä useammalle eri yritykselle. Erilaisissa työyhteisöissä pääsee kehittämään omia vuorovaikutustaitojaan ja mahdollisuuden tutustua erilaisiin työkulttuureihin. Myös ahkeruus palkitaan positiivisena merkintänä ansioluettelossa. Kaikenlainen työkokemus on hyväksi tulevaisuutta ajatellen ja se kertoo mahdolliselle uudelle työnantajalle kiinnostuksesta työntekoon.

 

 

Keikkatyöntekijänä on myös mahdollisuus itse vaikuttaa työn määrään. Työtä voi ottaa vastaan juuri itselle sopivimpana ajankohtana. Palkka on ehdottomasti yksi parhaista keikkatyön puolista. Ahkerana tekijänä on helppo kartuttaa omaa kassaa tulevaisuutta silmällä pitäen. Lomarahaa kertyy myöskin kaikista työvuoroista.

Työnantajalle keikkatyöntekijä on turvallinen tapa tutustua mahdollisesti uuteen pitkäaikaiseen työntekijään. Samalla se on myös työntekijän oma näytön paikka ja mahdollisuus vakuuttaa työnantaja työtaidoillaan. Usein työnantajat tykkäävätkin käyttää työtehtävissä tuttuja ja hyväksi havaittuja työntekijöitä aina uudelleen.

Kaikille keikkatyyppinen työ ei kuitenkaan välttämättä sovi. Keikkatyöntekijästä saattaa tuntua, että joutuu elämään hieman epävarmuudessa, kun ei aina tiedä kuinka paljon töitä on tarjolla. Kutsu töihin saattaa tulla nopeallakin aikataululla ja aina ei huvittaisi. Meillä Valtissa pyritään kuitenkin siihen, että hyville tyypeille on töitä tarjolla ja hyvällä asenteella pääsee pitkälle. Milloinkaan ei voi tietää, mikä työvuoro on loppuelämässäsi ensimmäinen päivä unelmiesi työuralla!

 

 

 

TYÖNILOA!

Satu