Jotain violettia, jotain käytettyä ja jotain uutta!

6.10.2017

– Valtin toimiston muodonmuutos –

Valtin toimistossa on aloitettu perusteellinen remontti, joka raikastaa ja uudistaa toimiston yleisilmeen kellertävistä pyökkipinnoista nykypäivän modernimpaan ja raikkaampaan ilmeeseen. Toimistomme sijaitsee upeassa Klingendahlin tehdaskiinteistössä Hämeenpuiston, Eteläpuiston ja Pyhäjärven kupeessa. Valtti on toiminut Klingendahlissa viitisen vuotta. On ihana työskennellä vanhassa teollisuusrakennuksessa, joka on pala Tampereen historiaa.

Klingendahl on rakennettu vuonna 1904 ja se oli tuolloin Suomen suurin villakehräämö. Fabian Klingendahlin perustama Klingendahl Oy valmisti tehdaskiinteistössä villalankaa ja villakankaita. Olen nauttinut työpäivien lomassa tehdaskiinteistön upeasta tunnelmasta, suurista ikkunoista ja rustiikkisista tiiliseinistä. Mieli lepää katsellessa ulos, kun syksyn ruska loistaa kilpaa punatiilen kanssa.

 

Päätarkoituksena remontissa on ollut raikastaa toimiston yleisilmettä vaaleammaksi peittämättä kuitenkaan kiinteistön tehdasmaista ilmettä. Halusimme ehdottomasti säilyttää toimistolla punaisen Klingendahlille omintakeisen tiilipinnan seinissä. Myös putkistot katossa saavat ennemmin korostua kuin peittyä. Suurin osa toimiston lattian pinta-alasta uusitaan tekstiililaatoilla. Haastatteluhuoneiden sisäikkunoista poistetaan lasitiilet sekä rakennetaan yksi uusi sisäikkuna. Tämä avartaa toimiston ilmettä huomattavasti.

 

  

Valtin tunnusväri violetti toimii vaalean sisustuksen piristysruiskeena. Esimerkiksi haastattelutuolien istuinosat verhoillaan ihanan raikkaalla violetilla sekä neuvotteluhuoneen lattiamatto loistaa violettina vaalean sisustuksen kanssa. Toimiston kaikki kalusteet uusitaan ja seinäpinnat maalataan. Mustat näyttävät karmit tulevat ryhdittämään ovien ja ikkunoiden ilmettä. Yrityksenä haluamme kannattaa ekologisia arvoja, joten osa ”uusista” kalusteista on kierrätettyjä. Myös henkilökunnan taukotilat kokevat täydellisen muodonmuutoksen.

   

Toimiston muodonmuutosta on ollut ideoimassa Suunnittelutoimisto Luovisio (www.luovisio.fi) , mutta myös me konsultit ja toimiston väki olemme saaneet olla mukana suunnittelemassa, ideoimassa ja päättämässä lopullisista sisustusratkaisuista. Yksi suurimmista eduista työskennellä perheyrityksessä, on joustavuus ja mahdollisuus vaikuttaa asioihin itse. Minusta on ihanaa, että työntekijöitä kuunnellaan ja meistä välitetään. Lisää remontin lopputuloksesta voit lukea myöhemmin blogistamme.

En malta odottaa miltä lopputulos näyttää!

Värikästä syksyä toivotellen,

HR-konsultti

Elina