Hyvälle päivälle – Pidetään hymy herkässä

15.3.2018

Arki on kivaa ja tyhmää yhtä aikaa. Varsinkin lomien jälkeen tuntuu toisaalta ihanalta palata normaaleihin rutiineihin, ja toisaalta taas kauhistuttaa, että taas kaikki alkaa rullata ihan samalla lailla kuin aina ennenkin. Pitäisikö siis arjestakin tehdä välillä juhlaa?

Itse olen tyypillisesti ollut (varsinkin lomien päättyessä) sitä mieltä, että mitään lomia ei koskaan kannata edes pitää, koska paluu tuntuu aina niin kaamean karulta. Kuitenkin viime syksynä palatessani äitiyslomalta takaisin töihin, en oikeasti ollut paniikissa palaamassa työn äärelle, vaan annoin mennä rennosti ilman paineita. Rutiineihin palaaminen ei tällä kertaa aiheuttanut stressiä, vaan tuntui itse asiassa oikeasti vain mukavalta.

Ihmismieli on jännä kapistus. Asia, joka ensin tuntuu aivan mahtavalta, ei kohta aiheuta enää minkäänlaista innostusta. Toisaalta taas sellaisetkin asiat, jotka tuntuvat ensin aivan kammottavilta, muuttuvat ajan kuluessa useimmiten ainakin siedettäviksi. Aika on siis mielelle sekä hyvä että paha lääke. On todella hyvä, että ajan kanssa kurjistakin asioista löytyy usein ihan hyviäkin puolia. Ei siis liene mahdotonta ajatella, että alun perinkin hyvät asiat voisi pitää hyvinä?

Ajattelumalli vaatii varmasti harjoitusta, sillä joskus rutiinit yksinkertaisesti alkavat tympiä. Mutta jos kaikkeen ajatteluun toisikin samantyyppisen näkökulman; positiivisuuden? Kun päivän toimistorutiinit kyllästyttävät, niin sen sijaan, että antautuu turhautumisen vietäväksi, keskittyykin siihen, että saa tehdä näitä toimistohommia loistavan tiimiin ympäröimänä.

Yksi Valtin arvoista on positiivisuus. Työmme toimistolla on välillä hektistä ja nopeasti vaihtelevaa, eivätkä asiat mene kuten etukäteen on suunniteltu. Siksi koemme, että positiivisuuden kautta ajatteleminen on tärkeä voimavara niin työhyvinvoinnin kuin yrityksen menestymisenkin kannalta.

Oma tavoitteeni on elää tätä elämää mahdollisimman leppeissä ja positiivisissa tunnelmissa. Aina se ei onnistu. Mutta kun tavoitteen pitää kirkkaana mielessä, niin siihen on kuitenkin helpompi palata silloin kun arki rullaa ja elämä tuntuu lattealta.

Pidetään hymy herkässä – pelastetaan sekä itsemme että läheisemme päivä!

Hyvän päivän toivotuksin,

Laura