Heinäkuu töissä

20.7.2018

Pidin tänä vuonna kesäloman jo hyvissä ajoin kesäkuussa, ja nyt siis olen toimistolla sorvin ääressä, kun monet muut viettävät lomiaan. Olen usein aiemmin ajatellut, että mieluummin lomailen vähän myöhemmin ”kunnon kesäkuukausina”. Tällä kertaa aikataulut kuitenkin osuivat niin, että lomailin jo ajoissa.

Nyt loman jälkeen voin todeta, että lomailu jo aikaisessa vaiheessa oli oikeastaan ihan oikeinkin mukava vaihtoehto! Näin heinäkuussa töissä on jotenkin erilainen, rennompi tunnelma. Koko Suomi lomailee ja lähes poikkeuksetta ihmiset ovat aika hyvällä tuulella. Nyt on sattunut vielä niin hienot ilmatkin tälle kesälle, että työpäivän jälkeen on hyvin voinut jatkaa kesäpäivien viettoa pitkälle iltaan (ja välillä vähän yöhönkin) kuin olisi lomalla konsanaan. ? Ainoa haittapuoli sille, että illat venyvät pitkiksi, on se, että jossain vaiheessa työpäivää alkaa välillä väsyttää, kun aivot tarvinnevat unta kohtuudella, oli sitten kesä tai talvi…

 

 

Koska meillä toimistollakin osa lomailee nyt heinäkuussa, olen päässyt ja pääsen tuuraamaan muita heidän lomiensa aikana. Se tarkoittaa sitä, että pääsen tutustumaan myös sellaisiin asiakasyrityksiimme ja työntekijöihimme, joiden kanssa en ole aiemmin niin paljoa ollut tekemisissä. Ja sepä onkin itse asiassa oikein mukavaa! Vaikka asiakasyrityksissäkin monet lomailevat nyt vilkkaimpana lomakautena, niin ainakin tähän mennessä olemme saaneet asiat sujumaan hienosti, vaikka varsinaiset vastuuhenkilöt ovatkin väliaikaisesti poissa kuvioista.

 

 

Itselleni tulee tosi hyvä mieli kahdestakin asiasta. Ensinnäkin siitä, että saan palveltua asiakasta tai työntekijää siten, että heille jää positiivinen kuva meistä Valttilaisista, vaikkei oma yhteyshenkilö juuri sattuisikaan olemaan paikalla. Toiseksi, eikä ainakaan yhtään vähempiarvoisena, hyvän mielen saan siitä, kun voin ylpeänä jälkeen päin kertoa kollegalleni, miten olemme hänen lomansa aikana saaneet hoidettua hänen asiakkaidensa ja työntekijöidensä asioita. Sillä mikä onkaan mukavampaa rentouttavan loman jälkeen kuin huomata, että asiat rullaavat, vaikkei itse olekaan koko ajan päsmäröimässä kaikkea mahdollista.

Itse en toimitusjohtajan roolissa voinut aivan totaalisesti irtautua työkuvioista lomallani joidenkin pakollisten työtehtävien takia, mutta kaikki muut juoksevat sain oman lomani aikana huoletta jättää kollegoideni hoidettaviksi. Olikin siis aivan huippista palata takaisin toimistolle, kun kuulin, että asiat ovat sujuneet hienosti, jokainen on yrittänyt tehdä parhaansa asioiden edistämiseksi ja asiat todella myös olivat edistyneet poissa ollessani. Haluan siis sydämestäni yrittää parhaani siinä, että voisin vastavuoroisesti kertoa työkavereilleni, kuinka hyvin olen heidän asiakkuuksiaan ja työntekijöitään kyennyt palvelemaan.

Jos joku lomalainen tämän tekstin nyt lomansa aikana lukee, niin terveiset sinne helteeseen, että täällä me parhaamme teemme. Lomailkaa siis rauhassa! 😀

 

    

 

Ps. Kesätoimistolla on parhautta myös se, että voi välillä vaikka viedä toimiston ulos, kuten me tällä viikolla teimme! Kyllä vaan oli rattoisaa! ? Sijaintimme Klingendahlissa Eteläpuiston kupeessa on tällaista ulkotoimistoa ajatellen kerrassaan loistava.

 

 

-Laura