OLEMME FACEBOOKISSA!

Joko tykkäät meistä Facebookissa? Tykkäämällä sivuistamme pysyt ajan tasalla uusimmista kuulumisistamme.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Tänä vuonna henkilöstömme toiveesta lahjoitamme joululahjarahat MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nuorten mielenterveystyöhön Pidä huolta -keräyksen kautta. 

Poikkeusaikana etenkin nuorten mielenterveys on ollut koetuksella ja liian monella on paha olla. Keskusteluapua tarjoavaan nuorten Sekasin-chattiin tuli vuoden aikana yli 170 000 yhteydenottoa ja vain joka viidenteen pystyttiin vastamaan. Ei jätetä nuoria yksin! Nyt on aika auttaa. 

Haluamme toivottaa kaikille rauhallista joulunodotusta ja samalla haastaa kaikki mukaan tärkeään työhön https://bit.ly/3F8CxVU Pidetään huolta toisistamme ❤️

#TyönOsaajat StaffPoint
Haetko työtä ja sinulla on jo työkokemusta esimerkiksi joltain teollisuusalalta tai logistiikasta? Tai ehkä haluaisit siirtyä näille aloille? Keräsimme yhteen teollisuus- ja logistiikkatiimimme mielenkiintoiset paikat. Käy katsomassa ja jätä yhteen tai vaikka useampaan sinulle sopivaan hakemuksesi:

⚙️ teollisuus https://bit.ly/3hVQnkH
⚙️ logistiikka ja kuljetusala https://bit.ly/3EGuBLo
⚙️ rakennusala ja kiinteistöhuolto https://bit.ly/3hT8urH

#TyönOsaajat #ura #teollisuus #logistiikka StaffPoint Valtti Henkilöstöratkaisut
Mikä merkitys osaamisella on? Miten se tunnistetaan, tunnustetaan ja kohtautetaan työelämässä? Tervetuloa Spring Housen Osaajat osallisiksi - webinaariin 7.9. klo 9-10! 

Webinaarissa Spring Housen toimitusjohtaja Minna Lindholm-Lähteen kanssa osaamisesta keskustelevat Anni Karttunen, Globedu; Mirja Hannula, Elinkeinoelämän keskusliitto ja Karim Bin-Humam, SkillLab.

Ilmoittaudu tästä: https://bit.ly/2WfJHXf

#OsaaminenNäkyviin #SydämelläHuipulle #merkityksellisyys #TyönOsaajat 
Spring House Oy
Avataan ovia yhdessä - Paralympiakomitean pitkäaikaisena yhteistyökumppanina olemme mukana WeThe15 -kampanjassa!
 
WeThe15 on Kansainvälisen Paralympiakomitean koordinoima maailmanlaajuinen kampanja, jonka tarkoituksena on – urheilun välityksellä – tuoda esiin vammaisten henkilöiden yhteiskunnalliseen asemaan liittyviä kysymyksiä, puheenaiheita ja epäkohtia. Kampanjan tavoitteena on tehdä maailmasta entistä yhdenvertaisempi paikka elää.

Luku 15 viittaa laskennalliseen prosenttiosuuteen maailman väestöstä, jolla on jokin vamma. Se on noin 1,2 miljardia ihmistä, joka seitsemäs meistä. Kampanjan johtoajatuksena on, että tuo lukema on aivan liian suuri sivuutettavaksi.

”Haastavassa työmarkkina-asemassa olevat asiakkaat ovat meille tärkeä asiakasryhmä ja Spring House tekee päivittäin työtä osatyökykyisten ja fyysisesti vammaisten henkilöiden työllistymisen eteen. Jokainen työnhakijan ja työnantajan kohtaaminen ja keskustelu, jonka saamme valmennuksessamme yhdessä aikaan, murtaa näkymättömiä raja-aitoja ja mahdollistaa ihmisten välisen vuorovaikutuksen”, korostaa toimitusjohtaja Minna Lindholm-Lähde.

#paralympicteamfi #pohjoisentahdet #menestysnayttaasinulta #SydämelläHuipulle #TyönOsaajat
Paralympiaurheilu Spring House Oy
Oletko ylpeä työsi jäljestä? Haluatko tehdä itsenäistä ja laadukasta sähköasennustyötä arkkitehtien suunnittelemissa mielenkiintoisissa omakotitalokohteissa Pirkanmaalla? 

Haemme nyt asiakkaallemme Moisiolinna Groupille sähköasentajia. Moisiolinna Group tarjoaa taloautomaation ja -sähköistyksen palveluja ja  on erikoistunut laadukkaiden omakotitalojen sähkösuunnitteluun, sähköurakointiin sekä taloautomaatio-ohjelmointiin ja -asennukseen. Avoinna on tehtäviä niin muutaman vuoden työkokemusta omaaville, kuin sähköasennusten konkareillekin. Tehtävässä menestyminen edellyttää sähköalan koulutusta ja työkokemusta vastaavista tehtävistä. 

Lue lisää avoinna olevista sähköasentajan tehtävistä sivuiltamme ja jätä hakemuksesi pikaisesti! https://bit.ly/3lWabai #laatu taloautomaatio #TyönOsaajat Moisiolinna Group Oy Valtti Henkilöstöratkaisut
Tuoreen vuokratyöntekijätyytyväisyyskyselyn mukaan yli 1 400:sta vastaajasta 89 % on valmiit suosittelemaan StaffPoint-konsernia työnantajana. Vuokratyössä kolme tärkeintä tyytyväisyyteen vaikuttavaa tekijää ovat yhä työpanoksen arvostaminen, omasta työajankäytöstä päättäminen sekä samanarvoinen kohtelu asiakkaan työyhteisössä – korona ei ole TOP3:a muuttanut. ”Ilahduttavaa on huomata, että nopeat korona-ajan uudelleentyöllistämistoimemme palvelutehtävissä, erityisesti ravintola- ja logistiikka-aloilla, ovat tuoneet meille jopa 93 %:n suositteluprosentin”, konsernin HR-päällikkö Sanna Lassander sanoo. Lue täältä: https://bit.ly/3gNgHfu #TyönOsaajat
Lataa lisää